Astrea breadcrumb logo

Papa worden

Als aanstaande vader beleef je de zwangerschap heel anders dan de moeder.

Vooral de eerste maanden zijn vaak onwerkelijk, omdat je de baby nog niet voelt bewegen en de baby er nog lang niet is.

Gelukkig heb je als man geen last van hormoonschommelingen en zwangerschapsklachten. Zwangere vrouwen hebben hier vaak wel last van. Tijdens de zwangerschap is een vrouw vaak emotioneler en prikkelbaar. Voel je niet snel aangevallen, maar vang je partner op en probeer zo begripvol mogelijk te reageren. Steun haar waar mogelijk. Bijvoorbeeld bij lichamelijk zware klusjes of bij het klaar maken van de babykamer. Zoek samen een zwangerschapscursus uit en bereid je voor op de bevalling door samen een geboorteplan te schrijven.

Zwangerschapscursus voor vaders

‘Aanpakken voor Aanstaande Vaders’ is een soort zwangerschapscursus voor aanstaande vaders. Deze cursus geeft informatie, praktische tips en veel uitleg over de periode die je leven als man ingrijpend zal veranderen, namelijk de geboorte van je kind. De cursus stelt de rol van de aanstaande vader centraal, met als doel om hem te ondersteunen in zijn rol als coach en partner voor de aanstaande moeder.

Aanpakken voor Aanstaande Vaders® is bedacht, ontwikkeld en wordt gegeven door David Borman. Hij is verloskundige, onderzoeker en trainer, en ontwikkelde de cursus Aanpakken voor Aanstaande Vaders. Ook schreef hij het boek Aanpakken voor aanstaande vaders. Hij geeft handvatten en praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.