Astrea breadcrumb logo

Waar wil je bevallen?

Als alles normaal verloopt, mag je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Thuis of poliklinisch in het Geboortecentrum. Indien het mogelijk is, raden wij je aan te bevallen op een plek waar jij je het prettigst voelt. Dit verhoogt de kans op een voorspoedige bevalling.

Bij sommige woonomstandigheden (bijvoorbeeld een hoge verdieping zonder lift, smalle trappen) adviseren we in het Geboortecentrum te bevallen.

Bevallen in Geboortecentrum Venlo

Als er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, maar je wilt liever niet thuis bevallen dan kun je ervoor kiezen in Geboortecentrum Venlo te bevallen. Wij begeleiden dan daar de bevalling.

Bevallen in het Geboortecentrum op medische indicatie

Soms is het al voor je bevalling duidelijk dat je op medische indicatie in het ziekenhuis moet bevallen. Bijvoorbeeld omdat je kindje in stuitligging ligt of omdat je bij een eerdere bevalling een keizersnede hebt gehad. Je krijgt tijdens je bezoek in het ziekenhuis instructies en telefoonnummers waar je naartoe moet bellen als de bevalling begint.

Thuis bevallen

In Nederland heb je de keuze en mag je thuis bevallen mits er geen medische indicatie is. Wij nemen alle spullen mee om een veilige thuisgeboorte te kunnen waarborgen. We weten dat een prettige omgeving een positieve bijdrage levert aan een natuurlijk geboorteproces.