Astrea breadcrumb logo

Voorbereiding

 

 

Astrea staat voor professionele en persoonlijke begeleiding. Jouw bevalling willen we graag tot een mooie en veilige gebeurtenis maken. Daarvoor is het belangrijk dat ook jij en je partner enige basiskennis hebben over het natuurlijke proces van een bevalling. Dit kan helpen om angst en onzekerheid te verminderen, te vertrouwen op je eigen lichaam en met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

Meer informatie voor een goede voorbereiding

 • Voorbereiding

  Wij zorgen samen met jullie voor een goede voorbereiding.

 • Kraamhulpmiddelen

  Het is van belang dat jullie de juiste kraamhulpmiddelen in huis hebben.

 • Voorlichtingsavond

  Regelmatig geven wij een voorlichtingsavond over de bevalling.

 • Geboorteplan

  In het geboorteplan kun je aangeven wat jullie wensen zijn omtrent de bevalling.

Angsten wegnemen

Hebben jullie een geboorteplan geschreven dan vinden wij het prettig om jullie geboorteplan een keer uitgebreid met jullie te bespreken. Wij stemmen onze zorg tijdens de bevalling af op jullie wensen. Ook geven we aan de hand van het geboorteplan gerichte voorlichting over de bevalling en kunnen we jullie verwachtingen van de bevalling eventueel bijstellen zodat jullie een eerlijk en reëel beeld hebben. Dit kan angsten wegnemen en teleurstellingen voorkomen.

 

Als het medisch gezien nodig is, kunnen we afwijken van jullie geboorteplan. Dit doen we omwille van de gezondheid van moeder en kind. We proberen altijd handelingen in overleg te doen!

Baringshoudingen

Er zijn diverse manieren en houdingen waarin je kunt bevallen. Zolang jij en je kindje zich goed voelen, kun je dat zelf beslissen. Meestal ervaar je pas tijdens de bevalling wat je prettig vindt. De meeste vrouwen bevallen op bed. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld op de baarkruk, staand, gehurkt, op handen en knieën of in bad.