Voorbereiden bevalling

 

Het team van Verloskundigenpraktijk Astrea staat voor professionele en persoonlijke begeleiding. Jouw bevalling willen we graag tot een mooie en veilige gebeurtenis maken. Daarvoor is het belangrijk dat ook jij en je partner enige basiskennis hebben over het natuurlijke proces van een bevalling. Dit kan helpen om angst en onzekerheid te verminderen, te vertrouwen op je eigen lichaam en met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien.

 

Lees meer over hoe je je kan voorbereiden op je bevalling in de folder van KNOV: Hoe bereid je je voor?

 

Kraamhulpmiddelen

Bij Medipoint kun je een aantal kraamhulpmiddelen kosteloos lenen. De zorgverzekeraar vergoedt deze producten uit de basisverzekering.

 

Zwangerschapscursussen

Deze cursussen helpen je om vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen en hoe je je het beste kunt ontspannen tijdens de bevalling. Lees meer

 

Voorlichtingsavond

Regelmatig geven wij een gratis voorlichtingsavond over de bevalling. Deze zijn bedoeld voor aanstaande ouders waarbij de zwangerschap zich rond de dertigste week bevindt. Informeer tijdens het spreekuur naar de data of schrijf je nu in.

 

Huisbezoek

Als het je eerste zwangerschap is en je komt niet naar een voorlichtingsavond, dan plannen we een huisbezoek. Dit doen we tussen de 32 en 36 weken zwangerschap. Tijdens dit bezoek bespreken we samen onder andere jullie geboorteplan, jullie verwachtingen en wensen omtrent de bevalling en we geven jullie beladvies.

 

Geboorteplan

In het geboorteplan kun je aangeven wat jullie wensen zijn omtrent de bevalling. Hiermee kunnen jullie je alvast voorbereiden op de bevalling. Hoewel je nooit kunt voorspellen hoe een bevalling verloopt, kun je in het geboorteplan aan ons en aan andere zorgverleners laten weten wat je belangrijk vindt. Lees meer