Als het mis gaat

 

Zorgwekkende uitkomst prenatale screening

 

De impact is groot als de uitkomst van een echo zorgwekkend is. Wat doe je als je hoort dat je kindje mogelijk een beperking heeft? Of zelfs niet levensvatbaar lijkt te zijn? Het team van Verloskundigenpraktijk Astrea helpt je in deze moeilijke situatie.

 

Twijfel over je zwangerschap

Het kan zijn dat je nu twijfelt over het uitdragen van je zwangerschap. Onverwacht ben je voor een keuze komen te staan. Onze verloskundigen begeleiden je bij het maken van deze keuze. Ook kunnen we jou en je partner in contact brengen met professionele hulporganisaties die veel ervaring hebben in het bieden van hulp en begeleiding bij dit soort situaties.

 

Je verwacht een kindje met een beperking

Het uitdragen van een zwangerschap van een kindje met een beperking kan moeilijk zijn. Er kunnen medische, ethische, psychosociale en relationele vragen op je afkomen. Hoe ga je daarmee om? En hoe bereid je je voor op het ouderschap? Hierbij zal het team van Astrea je begeleiden. Ook kunnen we jou en je partner in contact brengen met Siriz. Zij helpen jullie om het ouderschap vorm te geven op een manier die bij jou en je partner/gezin past en die toereikend is voor de ontwikkeling van je kindje.

 

Wanneer het kindje niet levensvatbaar is

Het komt voor dat een kindje niet levensvatbaar is. De verloskundigen van Astrea zullen je hierbij ondersteunen. Als je het prettig vindt begeleiding te krijgen bij de voorbereiding op het afscheid en het afscheid zelf, dan kunnen we jou in contact brengen met Siriz. Deze organisatie biedt ook hulp bij het verwerken van het afscheid.