Leonie van Melick, verloskundige

Leonie rondde haar opleiding tot verloskundige in 1992 af in Heerlen. De eerste jaren werkte zij in diverse praktijken, verspreid over Nederland. Sinds 1994 is zij vast teamlid in de maatschap van verloskundigenpraktijk Astrea:

 

“Sinds 2006 werk ik 1 of 2 dagen per week als echoscopiste in CVONL, ons eerstelijns echocentrum waar de twintigweken echo en de nekplooimeting voor alle cliënten uit de hele regio worden gemaakt. Hier heb ik aanvullende opleidingen voor gevolgd, namelijk de echo-opleiding eerstelijns-basis, en de echo-opleiding voor prenatale screening SEO  en NT.”

 

 “Ik heb het bij Verloskundigenpraktijk Astrea prima naar mijn zin. Het is en blijft heel bijzonder om een zwangere en haar partner te mogen begeleiden bij een van de mooiste gebeurtenissen in hun leven: het verwachten en het krijgen van een kindje. Ik vind mijn baan uniek omdat elke zwangere, haar partner en de situatie telkens anders zijn. Mijn werk blijft hierdoor afwisselend en bijzonder.”

 

“De uitdaging voor ons als verloskundigen is ervoor te zorgen dat we de zorg in de zwangerschap afstemmen op de zwangere en haar partner, zodat zij de bevalling met veel vertrouwen tegemoet zien. Om dit hele proces te mogen begeleiden en bij te mogen wonen, vind ik erg waardevol en is een groot voorrecht.”

 

 

 

<

>