Afbreken zwangerschap

 

Overweeg je een abortus?

Twijfel je over het behoud van je zwangerschap? Zegt je verstand het één en je gevoel het ander? Weet je niet zo goed wat de mogelijkheden zijn? Heb je stress of paniek omdat je niet weet wat je moet doen?

 

Het team van Verloskundigenpraktijk Astrea staat voor je klaar om deze twijfels met je te bespreken. Ook kunnen we jou in contact brengen met Siriz en Fiom, dit zijn twee hulporganisaties die gespecialieerd zijn in het begeleiden bij een ongeplande of ongewenste zwangerschap. Per jaar krijgen zij duizenden hulpvragen van vrouwen en van mannen. Samen met jou kijken zij naar jouw situatie, je vraag en welke hulp je nodig hebt. Ze praten over je dilemma’s en begeleiden je bij het maken van een keuze. Hoe ziet je leven eruit na een abortus en hoe als je de zwangerschap uitdraagt? Jouw hulpvraag staat centraal. Als je wilt, betrekken zij ook je partner erbij.

 

Meer informatie over een ongewenste zwangerschap en jouw mogelijkheden, kun je vinden op de website van Siriz en van Fiom.

 

Kiezen voor abortus

Heb je een besluit genomen, en kies je voor abortus? Dan kun je op de website van Fiom meer lezen over dit onderwerp. Je vindt hier informatie over de abortusbehandeling zelf, maar ook over eventuele gevolgen van een behandeling.

de-abortusbehandeling

Boekje: Kiezen voor abortus.pdf

 

Hulp na abortus

Heb je moeite met het verwerken van een abortus of heb je spijt van de beslissing die je in het verleden hebt gemaakt? Ook dan kun je voor hulp terecht bij Siriz. Abortusverwerking

 

 

Als je partner onbedoeld zwanger is

Dat abortus alleen een vrouwenonderwerp is, is een veel voorkomende misvatting. Ruim 6% van alle Nederlandse mannen is ooit betrokken geweest bij een zwangerschapsafbreking. En daarmee is abortus óók een mannenzaak.

 

Als er sprake is van een ongewenste of ongeplande zwangerschap hopen veel mannen en vrouwen samen te beslissen over de voortgang van de zwangerschap. De werkelijkheid is soms anders.

 

Omdat de vrouw wettelijk gezien zelfbeschikking heeft over haar eigen lichaam, is zij in feite degene die de eindbeslissing heeft over de zwangerschap. Een man kan dan in een situatie komen waarin hij geen controle heeft over (een belangrijk deel van) zijn leven. Het is de vrouw die gaat beslissen of hij wel of geen vader wordt.

Meer informatie:

siriz.nl

fiom.nl