Eerste controle

De eerste controle vindt meestal plaats rond 8 weken zwangerschap. Tijdens deze controle maken we een echo om de zwangerschap vast te stellen. Vervolgens nemen we ruim de tijd om met elkaar kennis te maken en meer te weten te komen over jullie gezondheid, leefstijl en de gezondheid van jullie familie. Wil je weten welke vragen wij hierover stellen? Bekijk dan vast de vragenlijst. Deze kun je ook al invullen en uitgeprint meenemen naar het intakegesprek.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de eerste controle horen we graag of jij en je partner speciale wensen en verwachtingen hebben tijdens de zwangerschap wat betreft onze begeleiding. We luisteren goed naar jullie behoeftes en stemmen onze zorg daarop af. Ook wanneer je jezelf niet zo goed voelt tijdens de zwangerschap zijn we er voor je. Al jouw vragen en opmerkingen kun je bij ons neerleggen. Zowel op medisch gebied, maar ook sociaal en emotioneel. Als verloskundige zijn we een vertrouwenspersoon van het begin tot het einde.Het team van Verloskundigenpraktijk Astrea doet er alles aan om van jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode een mooie, veilige en bijzondere ervaring te maken, op een manier die bij jou en je partner past.

 

 

Wanneer je zwangerschaps-

test positief is, kun je ons bellen voor een afspraak. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Wel kan het handig zijn om je huisarts te laten weten dat je zwanger bent.

Zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Een leuke, maar ook spannende tijd breekt aan.

Dit mag je meenemen naar de eerste controle: