Borst of flesvoeding

Tijdens de zwangerschap zullen jullie als aanstaande ouders een keuze moeten maken welke voeding jullie willen geven: borstvoeding of kunstmatige voeding.

 

Onderzoek toont aan dat borstvoeding de beste voeding is voor een baby, zeker als er allergieën in de familie voorkomen. Belangrijk is dat je op basis van de juiste informatie en afhankelijk van jullie persoonlijke situatie een manier van voeden kiest waar jullie je prettig bij voelen.

 

Als je geen borstvoeding wilt of kunt geven is flesvoeding een goed en veilig alternatief. Tijdens onze controles op de praktijk vragen we wat jouw voorkeur heeft en geven we gerichte voorlichting over borst- en flesvoeding.

Informatie over borstvoeding is ook te vinden op:

www.richtlijnborstvoeding.nl

www.borstvoeding.com

www.borstvoeding.nl

Flessen en spenen

Er zijn veel soorten flessen en spenen. Welke fles en speen voor jouw baby het beste is, ontdek je pas zodra je baby gaat drinken. Een hongerige of snel drinkende baby zal een andere fles en speen nodig hebben dan een langzame drinker. Koop daarom niet meteen veel flessen tegelijk, maar wacht even af welke fles–speen–combinatie goed bevalt. Let op: koop altijd een speen voor een pasgeborene voor de eerste weken!

Lactatiekundige

Gelukkig verloopt borstvoeding geven vaak zonder problemen. Maar als het aanleggen van de baby moeilijk gaat of als er problemen zijn, kun je de hulp inroepen van een lactatiekundige. Lactatiekundigen hebben een speciale studie gevolgd over borstvoeding. Na een telefoontje komt de lactatiekundige vaak al heel snel bij je langs. Steeds meer verzekeraars vergoeden dit consult. Maar controleer het voor de zekerheid even, dan weet je wat je kan verwachten.  Heb je problemen bij het geven van borstvoeding? Vraag ons naar de lactatiekundigen in de regio.

 

Flesvoeding

Er zijn verschillende soorten flesvoeding te koop. Alle kunstvoeding in Nederland voldoet aan de standaardeisen, er is geen merk dat wij adviseren. Wel adviseren we om voor de bevalling een merk te kiezen en daarvan vast een pak te kopen: zuigelingenvoeding nummer 1. Verander niet te vaak van merk, want daar kan je baby last van krijgen.